Payet gick från Marseille fotbollströjor beredskap för flytten till Stratford
West Ham United-ägaren David Sullivan är braced för klubben att spela in en förlust på upp till £ 17m över sin sista säsong i Upton Park efter en sommar av tunga utgifter på överföringsmarknaden som syftar till att säkerställa att de börjar livet på den olympiska stadion i Premier League.
Hierarkin sanktionerade tillägget av 12 spelare under den närmaste säsongen, liksom ankomsten av Slaven Bilic som chef, till en sammanlagd kostnad på mer än 40 miljoner pund. Deras nummer inkluderar den £ 10.7m framåt Dimitri Payet, som fotbollströja gick från Marseille, liksom Angelo Ogbonna från Juventus och Pedro Obiang från Sampdoria. Nikica Jelavic och Michael Antonio har ännu inte representerat klubben men kommer att ha betydande roller att spela, medan de också har fyra högprofilerade löner för att uppblåsa den årliga löneavgiften för säsongen till cirka £ 70m.
Utdelningen har varit omedelbar, med måndagens 2-0 seger över Newcastle United som tar Bilics sida till femte i bordet efter de iögonfallande segrarna i Arsenal och Liverpool. Trots att nödvändigheten att förbli i divisionen i beredskap för fotbollströja flytten till Stratford är uppenbart har förstärkningen tagit West Ham till gränsen för Premier Leagues inhemska finansiella rättvisa spelregler i form av löner. Faktum är att om det behövs några tillägg i mitten av vinterns fönstret skulle första lagspersonal ha varit att sälja först för att balansera böckerna.
West Hams enda större försäljning av sommaren var Stewart Downing till Middlesbrough för cirka £ 5,5m. Kevin Nolan, kaptenen i början av kampanjen, har släppts, medan Jussi Jaaskelainen, Modibo Maïga, Guy Demel och Carlton Cole har avgått gratis överföringar.